Personvernrengjøring

Brukerens handlinger på datamaskinen logges i operativsystemet. Følgende informasjon lagres:

Inntrengere og uautoriserte personer vil kanskje kunne få tilgang til konfidensiell informasjon i informasjon fra tidligere brukerhandlinger.

Programmet kommer med en veiviser for personvernrengjøring, som rydder opp i spor etter brukeraktivitet i systemet.

Slik kjører du veiviseren for personvernrengjøring:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Gå til delen Personvern.
  3. I blokken Personvernrengjøring klikker du på Finn aktivitet-knappen.

Veiviseren består av en rekke skjermbilder (trinn) som du kan navigere i med knappene Tilbake og Neste. Klikk på Fullført-knappen for å lukke veiviseren når den er fullført. Du kan når som helst stoppe veiviseren ved å klikke på Avbryt.

La oss gå grundigere gjennom trinnene i veiviseren.

Starte Veiviseren

1. Velg ett av de to alternativene for veiviseroperasjonen:
    • Søk etter spor av brukeraktivitet. Veiviseren starter et søk etter spor av dine aktiviteter på datamaskinen.
    • Rull tilbake endringer. Veiviseren vil rulle tilbake endringene som tidligere ble gjort av veiviseren for personvernrengjøring. Dette alternativet er tilgjengelig hvis veiviseren har fjernet aktivitetsspor før.
  2. Klikk på Neste for å starte veiviseren.

Søk etter aktivitetsspor

Hvis du valgte alternativet Søk etter spor av brukeraktivitet, utfører veiviseren et søk etter spor av aktivitet på datamaskinen. Søket kan ta litt tid. Når søket er fullført, fortsetter veiviseren automatisk videre til neste trinn.

Velge handlinger for Personvernrengjøring

Når søket er fullført, informerer veiviseren deg om aktivitetssporene og spør om handlingene som skal utføres for å eliminere disse aktivitetssporene.

Hvis du vil vise handlinger som er inkludert i en gruppe, kan du utvide listen for den valgte gruppen.

Hvis du vil at veiviseren skal utføre en viss handling, må du merke av i den tilhørende boksen ved siden av handlingen. Som standard utfører veiviseren alle anbefalte og sterkt anbefalte handlinger. Hvis du ikke ønsker å utføre en bestemt handling, fjerner du avmerkingen i boksen ved siden av handlingen.

Vi anbefaler på det sterkeste at du ikke deaktiverer bokser som er aktivert som standard, fordi det vil føre til at datamaskinen blir sårbar for trusler.

Etter at du har definert settet med handlinger som veiviseren skal utføre, klikker du på Neste.

Personvernrengjøring

Veiviseren vil utføre handlingene som ble valgt på det forrige trinnet. Det kan ta litt tid å rydde opp aktivitetsspor. Hvis du vil rydde opp i aktivitetsspor, må du eventuelt starte datamaskinen på nytt. Hvis det er tilfellet, vil veiviseren varsle deg om det.

Når oppryddingen er fullført, vil veiviseren automatisk gå videre til neste trinn.

Fullføring av veiviseren

Klikk på Fullført for å avslutte veiviseren.